Search
Filters
283g
Manufacturer: PATAK'S
Availability: Out of stock
SKU: 4563-1
5.59€ 5.59€
1kg = 19.75€ 1kg = 19.75€

Patak's Tikka Masala Curry Spice Paste složena je mješavina svježe mljevenih začina, pružajući ukusnu bazu za autentično indijsko jelo od curryja Tikka Masala srednje topline.

Sastojci

Voda, Začini (uključujući Tumeric, Paprika, Korijander, i senf), Ulje kanole, Sol, Kukuruzno brašno, Octena kiselina, Sadrži 2% ili manje Tamarind, Češnjak u prahu, Limunska kiselina, Sušeni list piskavice, Sjemenke kima, Paprika oleoresin (boja), Sušeni cilantro list.

Bhutte Ke Kebab

Sastojci
1 limenka kukuruza, isušena
1/2 bloka  paneera, naribanog
1 žličica đumbira, sitno sjeckanog
1 žličica češnjaka, sitno sjeckani
1 zeleni čile, sitno sjeckan (opcionalno)
3 žlice svježeg cilantra, sjeckani
1/2 šalice Patak's® Tikka Masala Curry Spice Paste
1 žličica garam masala
1 žlica maslaca, rastopljena
4 žlice krušnih mrvica
Sol, po ukusu
2 žličice chaat masala (izborno)

Upute
Zagrijte pećnicu na 350 °F.
Pomiješajte sve sastojke, osim chaat masala.
Oblikujte u pljeskavice i stavite u hladnjak na 20 do 30 minuta.
Kuhajte u prethodno zagrijanoj pećnici 8 do 10 minuta.
Pospite chaat masala preko pljeskavica.
Poslužite vruće s metvicom i cilantro chutneyjem.

Kako napraviti Paneer tradicionalni Indijski sir

Sastojci:

•    2 l domaćeg punomasnog mlijeka
•    1-2 limuna (ili limete)
•    pamučno platno ili gaza
•    velika zdjela ili lonac

Priprema:

Mlijeko treba biti punomasno kako biste dobili veću količinu sira.U zdjeli zagrijte 3 do 4 žlice vode kako biste spriječili da mlijeko zagori. Ako imate zdjelu s dvostrukim dnom to neće biti potrebno.Zatim ulijte dvije litre mlijeka u zdjelu i pojačajte vatru.Čim mlijeko provrije, maknite zdjelu sa štednjaka.
Mlijeku dodajte sok od limuna i lagano pomiješajte drvenom kuhačom, tek toliko da se limunov sok izmiješa s mlijekom. Sok od limuna će zgrušati mlijeko i odvojiti bjelančevine od sirutke.Pustite da zgrušano mlijeko odstoji pola minute pa ga ponovno stavite na vatru do vrenja.Ugasite vatru i ostavite zgrušano mlijeko kako bi se komadići sira potpuno odvojili od tekućine.Nemojte miješati tekućinu da se zgrušani komadići sira ne bi previše usitnili.
Nakon što se sir potpuno odvojio od sirutke, uzmite drugu zdjelu, na nju stavite cjediljku, a preko nje pamučno platno ili gazu.Procijedite sir kroz pamučno platno ili gazu tako da sirutku izlijete u drugu zdjelu. Sirutku nemojte bacati jer je iznimno ljekovita!Kada ste odvojili panir od sirutke, zavežite ga u gazu ili pamučnu krpu, temeljito istisnite ostatke sirutke te ga oblikujte u kuglu.Pustite da se malo ohladi.Već za 15 minuta sir možete narezati na kockice i takvog konzumirati ili upotrebiti kao dodatak vašem omiljenom jelu.Ako želite da vaš panir bude čvršće strukture, stavite ga omotanog u pamučnu krpu (ili gazu) na tanjur i na njega stavite neki teži predmet.Tako će se sir do kraja procijediti i postati čvršći odnosno kompaktniji.
 Možete dodati sol dok pripremate svoj sir, možete u njega dodati i začine po vlastitom ukusu - orašaste plodove, svježe začinsko bilje itd.

.

Patak's Tikka Masala Curry Spice Paste složena je mješavina svježe mljevenih začina, pružajući ukusnu bazu za autentično indijsko jelo od curryja Tikka Masala srednje topline.

Sastojci

Voda, Začini (uključujući Tumeric, Paprika, Korijander, i senf), Ulje kanole, Sol, Kukuruzno brašno, Octena kiselina, Sadrži 2% ili manje Tamarind, Češnjak u prahu, Limunska kiselina, Sušeni list piskavice, Sjemenke kima, Paprika oleoresin (boja), Sušeni cilantro list.

Bhutte Ke Kebab

Sastojci
1 limenka kukuruza, isušena
1/2 bloka  paneera, naribanog
1 žličica đumbira, sitno sjeckanog
1 žličica češnjaka, sitno sjeckani
1 zeleni čile, sitno sjeckan (opcionalno)
3 žlice svježeg cilantra, sjeckani
1/2 šalice Patak's® Tikka Masala Curry Spice Paste
1 žličica garam masala
1 žlica maslaca, rastopljena
4 žlice krušnih mrvica
Sol, po ukusu
2 žličice chaat masala (izborno)

Upute
Zagrijte pećnicu na 350 °F.
Pomiješajte sve sastojke, osim chaat masala.
Oblikujte u pljeskavice i stavite u hladnjak na 20 do 30 minuta.
Kuhajte u prethodno zagrijanoj pećnici 8 do 10 minuta.
Pospite chaat masala preko pljeskavica.
Poslužite vruće s metvicom i cilantro chutneyjem.

Kako napraviti Paneer tradicionalni Indijski sir

Sastojci:

•    2 l domaćeg punomasnog mlijeka
•    1-2 limuna (ili limete)
•    pamučno platno ili gaza
•    velika zdjela ili lonac

Priprema:

Mlijeko treba biti punomasno kako biste dobili veću količinu sira.U zdjeli zagrijte 3 do 4 žlice vode kako biste spriječili da mlijeko zagori. Ako imate zdjelu s dvostrukim dnom to neće biti potrebno.Zatim ulijte dvije litre mlijeka u zdjelu i pojačajte vatru.Čim mlijeko provrije, maknite zdjelu sa štednjaka.
Mlijeku dodajte sok od limuna i lagano pomiješajte drvenom kuhačom, tek toliko da se limunov sok izmiješa s mlijekom. Sok od limuna će zgrušati mlijeko i odvojiti bjelančevine od sirutke.Pustite da zgrušano mlijeko odstoji pola minute pa ga ponovno stavite na vatru do vrenja.Ugasite vatru i ostavite zgrušano mlijeko kako bi se komadići sira potpuno odvojili od tekućine.Nemojte miješati tekućinu da se zgrušani komadići sira ne bi previše usitnili.
Nakon što se sir potpuno odvojio od sirutke, uzmite drugu zdjelu, na nju stavite cjediljku, a preko nje pamučno platno ili gazu.Procijedite sir kroz pamučno platno ili gazu tako da sirutku izlijete u drugu zdjelu. Sirutku nemojte bacati jer je iznimno ljekovita!Kada ste odvojili panir od sirutke, zavežite ga u gazu ili pamučnu krpu, temeljito istisnite ostatke sirutke te ga oblikujte u kuglu.Pustite da se malo ohladi.Već za 15 minuta sir možete narezati na kockice i takvog konzumirati ili upotrebiti kao dodatak vašem omiljenom jelu.Ako želite da vaš panir bude čvršće strukture, stavite ga omotanog u pamučnu krpu (ili gazu) na tanjur i na njega stavite neki teži predmet.Tako će se sir do kraja procijediti i postati čvršći odnosno kompaktniji.
 Možete dodati sol dok pripremate svoj sir, možete u njega dodati i začine po vlastitom ukusu - orašaste plodove, svježe začinsko bilje itd.

.

Write your own review
  • Product can be reviewed only after purchasing it
  • Only registered users can write reviews
*
*
Bad
Excellent
Customers who bought this item also bought

Hot Pepper Paste

5115
500g
6.10€
1kg = 12.21€

Korma Paste

4591-1
290g
5.59€
1kg = 19.28€

Tikka Paste

4585-1
300g
5.59€
1kg = 18.63€

Garam Masala Paste

4566-1
283g
5.59€
1kg = 19.75€
Euro Exchange Rate   7,53450