283 g Patak s Garam Masala Paste .Garam masala je jedan od ključnih sastojaka indijske kuhinje, ali umjesto da bude vrsta začina, ona je zapravo posebna mješavina začina. Rečeno je da mnoga indijska kućanstva imaju svoju tajnu mješavinu garam masale. I naša je tajna, ali ono što vam možemo reći je da sadrži raskošne okuse cimeta, kardamom pomiješan s drugim autentičnim začinima, i čini doista ukusno jelo. Sastojci - biljno ulje, voda, sol, cimet (7%), đumbir (6%), crni papar, koncentrirani pire od rajčice, šećer, kukuruzno brašno, kardamon, korijander, octena kiselina, kumin, začini (sadrži senf)
5,59€ (42,12kn)
1kg = 19,75€ (148,81kn)
Patak s Garam Masala Paste .Garam masala je jedan od ključnih sastojaka indijske kuhinje, ali umjesto da bude vrsta začina, ona je zapravo posebna mješavina začina. Rečeno je da mnoga indijska kućanstva imaju svoju tajnu mješavinu garam masale. I naša je tajna, ali ono što vam možemo reći je da sadrži raskošne okuse cimeta, kardamom pomiješan s drugim autentičnim začinima, i čini doista ukusno jelo.
Sastojci - biljno ulje, voda, sol, cimet (7%), đumbir (6%), crni papar, koncentrirani pire od rajčice, šećer, kukuruzno brašno, kardamon, korijander, octena kiselina, kumin, začini (sadrži senf)
Masala Dal
200 grama žute i crvene leće (ili sve crvene)
1/2 žličice mljevene kurkume
2 žlice biljnog ulja
1/2 žličice sjemenki crnog senfa
1 čajna žličica sjemenki kima
2 centimetra komad Svježi đumbir (nariban)
2 češnja češnjaka (sjeckani)
6 Sušeni listovi curryja (ili svježi)
1 Zeleni čili (odrezani i sjeckani)
1 čajna žličica Patak's Garam Masala Paste
200 grama limenki Rajčica (sjeckana)
1 žlica svježeg korijandera (sjeckani)
1/2 limuna sok
Upute za pripremu
Ulijte 600 ml kipuće vode u lonac za pirjanje. Dodajte leću i kurkumu. Pirjajte, djelomično pokriveno, 15-20 minuta dok ne omekšaju i apsorbiraju većinu vode. Ako je potrebno, dodajte još vode. Izvadite iz topline.U drugoj tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte sjemenke senfa i kumina. Kada počnu pucketati, dodajte đumbir, češnjak, curry lišće i čili.Pržite 1 minutu, a zatim dodajte pastu od garam masale i rajčice. Pržite još nekoliko minuta, a zatim žlicom dodajte u leću. Začinite solju, po želji.Prokuhajte, a zatim umiješajte korijander i sok od limuna.