6494
28 g Alge se intenzivno koriste kao hrana u obalnim regijama širom svijeta. Poznato je da su alge dio jela iz kineske, japanske i korejske prapovijesne prehrane. Alge se također konzumiraju u tradicionalnim europskim društvima, u zapadnoj Norveškoj, Islandu, atlantskoj obali Francuske, Walesu, sjevernoj i zapadnoj Irskoj i obalnim dijelovima jugozapadne Engleske.Zelene alge pripadaju filulumu Chlorophyta. Ima oko 4.000 vrsta. Zelene alge mogu se naći u morskim ili slatkovodnim staništima. Neke zelene alge također uspijevaju rasti na vlažnom tlu. Alge su bogate raznim proteinima i mineralima. Stoga ih čini zdravim dodatkom vašoj hrani. Nori, uobičajena crvena alga, bogata je vitaminima A i C i pomaže u održavanju zdravih očiju i zglobova. Jod, kalcij i magnezij su minerali koji se nalaze u velikim količinama u raznim algama. Osušene alge pružaju masti, vlakna i kalorije. Spirulina i Klorella izuzetno su bogati proteinima, odnosno vlaknima i magnezijem.Alge također sadrže Omega-3 masne kiseline, koje djeluju kao antioksidanti u našem tijelu. Tagovi:JHFoods Roasted seaweed Yaki Sushi Nori,alga,sushi,nori,zelena,japanska kuhinja,kina