4436-11
280 g Dal palak ili špinat sa lećom . Dal se odnosi na leću i palak na špinat. Dal palak nije ništa drugo nego leća kuhana sa špinatom i začinjena osnovnim indijskim začinima. To je zdrav, ukusan i jedan od najčešće napravljenih palak recepata u indijskim domovima. Ovo jednostavno jelo bogato proteinima poslužuje se s običnom rižom, chapati/ roti ili različitim vrstama bhakri (flat-kruhom). Sastojci: Voda, bengalski grah, špinat, luk, rajčica, zeleni grašak, češnjak, suncokretovo ulje, đumbir, zeleni čili, sol, kurkuma u prahu, kumin, začini (star anis, crni kardamom, crni papar, sjemenke kima, čili, klinčić, korijander, kumin, đumbir u prahu, sjemenke komorača), prah korijandera, crveni čili u prahu, crni papar u prahu, asafoetida (pšenica), cimet u prahu.